De zilvervliesrijst en groente bevatten veel voedingsvezels. Lees hier meer over voedingsvezels en koolhydraatwijs eten.
Dit heb je nodig per persoon
30 gram Indiase curry pasta
60 gram paneer
¼ gram courgette
½ rode paprika
¼ aubergine
75 gram wortel
½ uitje
100 gram tomaatblokjes
1 cm verse gemberwortel
1 klein teentje knoflook
1 el verse koriander
1 el zonnebloemolie of ghee
80 gram zilvervliesrijst
Dit heb je nodig voor de raita
100 ml yoghurt
40 gram komkommer
½ tomaat
Citroensap
Zwarte peper
Zo maak je het
Snij de paneer in stukjes en bak ik een koekenpan met wat zonnebloemolie of ghee en leg apart.
Snij de ui, paprika, aubergine en courgette in stukjes, pers de knoflook en rasp de gember.
Kook de zilvervliesrijst gaar.
Bak de currypasta met de stukjes ui en geraspte gemberwortel. Voeg wat zonnebloemolie of ghee samen met de wortel toe en bak 5 minuten op laag vuur. Voeg de stukjes aubergine en courgette toe en bak even aan. Voeg de tomaatblokjes toe en laat smoren op laag vuur totdat alle groente gaar zijn. Voeg aan het eind de blokjes paneer toe en verwarm mee.
Serveer de curry met een torentje zilvervliesrijst en koriander naar behoefte.
Voor de raita snij je de komkommer en tomaat in fijne stukjes. Deze voeg je toe aan de yoghurt samen met wat citroensap en zwarte peper.
Eet smakelijk!