Dit is een van mijn favoriete visgerechten. Het is licht en laag in calorieën (396 kcal). Lekker als je een stevige lunch hebt gegeten of na een gezellige borrel. Tijdens de feestdagen is het ook een mooi gerecht voor in een meer-gangenmenu. Eventueel in kleinere porties.
Ondanks het lage aantal calorieën, krijg je met dit gerecht je dagelijkse behoefte aan kalium, magnesium, selenium, vitamine B12 en jodium binnen.
Dit heb je nodig voor 1
persoon
120 gram kabeljauwfilet
½ venkel in stukken
1 ui in plakjes
2 tomaten in plakken
250 ml groentebouillon
Zwarte peper
200 gram aardappels
½ venkel in stukken
1 ui in plakjes
2 tomaten in plakken
250 ml groentebouillon
Zwarte peper
200 gram aardappels
Zo maak je het
Bedek een platte ovenschaal met de plakken ui en leg daar de kabeljauw op.
Bedek dit vervolgens met de stukken venkel en plakken tomaat en maal hier wat zwarte peper over.
Voeg de bouillon toe en zet dit in ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ˚C, totdat de venkel en vis gaar zijn.
Kook ondertussen de aardappels.
Bedek dit vervolgens met de stukken venkel en plakken tomaat en maal hier wat zwarte peper over.
Voeg de bouillon toe en zet dit in ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ˚C, totdat de venkel en vis gaar zijn.
Kook ondertussen de aardappels.